Aктивности

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Инстаграм

Број посетилаца

unknown 52% unknown
Serbia 39% Serbia
Germany 3% Germany
United States 2% United States

Total:

36

Countries
01150467
Yesterday: 4
This Week: 12
Last Week: 28
This Month: 123
Last Month: 388
НАША ШКОЛА ЈЕ ДОБИЛА ОЗНАКУ - ДИГИТАЛНА ШКОЛА -
УВЕДЕНА ЈЕ ЦЕЛОДНЕВНА НАСТАВА
ОТВОРЕНА СУ ДВА НОВА ДИГИТАЛНА КАБИНЕТА
ЗВАНИЧНА ПЛАТФОРМА НАШЕ ШКОЛЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
УРАЂЕНА ЈЕ КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ

28.06.2024.

РЕЧ ДИРЕКТОРКЕ 
 
Драги родитељи,
Ова година је изразито значајна за нас јер су наши ђаци, ваша деца остварили дивне успехе и показали да наш заједнички родитељско-школски систем ради и даје нам разлога да се осећамо поносно. Понос на вашу-нашу децу нам даје нове изазове. Обавезу за још више сарадње, боље усавршавање и међусобно поверење. Доста труда и напорног рада уз обострану подршку (родитељску и школску) изградиће мале–велике људе који ће превазићи, надмашити своје родитеље и учитеље у сваком сегменту живота. Да би човек био плодотворан треба да има снагу и добру вољу, а то захтева да буде одморан. Наши драги ђаци су заслужили да добро одморе уз вас родитеље, како бисмо наредне године сви били успешнији и задовољнији.
 
Видовдан је време када се традиционало сабирамо да видимо наша годишња оцењивања, додатно оснажимо и васпитно морално уздигнемо, како бисмо лакше до деце допрли да их својим делима учимо свакодневом животу.
 
„Дете које живи са знањем учи се мудрости, Дете које живи са срећом пронаћи ће љубав и лепоту.“ (Б.Расел)
 
Јелена Ивановић

25.05.2024.

СВЕЧАНОМ АКАДЕМИЈОМ "МИ СМО ТИМ" ПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН ШКОЛЕ
 

Представљени су ученици и наставници који су нас представљали на највишим нивоима такмичења. Уручен је пригодан поклон Светосавском ђаку Републике Србије Павлу Дамјановићу који је предстаљао и нас и државу на међународним олимпијадама. Драмска секција извела је представу са ФЕШТа. Наступио је и школски хор.

17.05.2024.

eTwinning - Folklore makes people alive!

Од септембра до маја школске 2023/24. године реализован је међународни eTwinning пројекат ,,Folklore makes people alive!''. У пројекту су учестовале школе из Грчке, Литваније, Румуније, Турске, Пољске и наша школа из Србије. У пројектним активностима учествовали су ученици 3-1 и 6-2 одељења, учитељица Данијела Андрејић, наставнице Сања Николић и Снежана Ивић-Вукојевић и заменик директора Јелена Марковић. Организовано је неколико онлајн сусрета ученика и наставника, током којих су ученици представљали знаменитости и традицију своје земље, певали песме и плесали традиционалне плесове (фолклорне игре). Друге пројектне активности биле су истраживања и презентације о школама, прошлости свог града/земље, обичајима, веровањима, старим занатима и предметима. Током пројекта ученици су имали и радионице о безбедности на интернету.


12.04.2024.

ЕРАСМУС+ КОНКУРС ЗА НАСТАВНИКЕ И СТРУЧНЕ САРАДНИКЕ  – “ЈОВ SHADOWING” СЛОВЕНИЈА

Конкурс за учешће на мобилности у оквиру пројекта ЕРАСМУС+ АКРЕДИТАЦИЈЕ.

Рок за пријаву заинтересованих је понедељак 22.04.2024. године.

Пројектни тим Ерасмус+ пројекта акредитације расписује КОНКУРС за учешће наставника на мобилности, која се организује у оквиру пројекта акредитације 2024 -2027. године на Бледу, Словенија, у периоду септембар – октобар 2024. године. Право на учешће имају сви наставници и стручни сарадници наше школе.

Позивамо све заинтересоване наставнике и стручне сараднике да се до понедељка 22.04.2024. године пријаве на имејл адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. слањем своје биографије (ЦВ-а) у европском формату.

Линк за израду CV-a: https://europass.europa.eu/en/create-europass-cv

Циљеви пројекта су:

– подстицање интеркултуралности,

– унапређење језичких компетенција страних језика код ученика и наставника

– подизање свести о додатној вредности физичке активности,

– постизања боље психофизичке равнотеже ученика и бољег успеха у учењу

– подизање квалитета наставе увођењем савремених метода, облика рада и наставних средстава

Активности на пројекту су:

– Посматрање на радном месту у основној школи у Словенији у трајању од 5 наставних дана

– Примена ФИТ4Кидс модела и уношење у педагошку документацију. 

– Постављање документације на школском ТИМСУ са приказом активности.

– Организација угледних часова за наставнике у школи и сарадничке часове интегративне наставе са применом ФИТ4Кидс модела

– Припрема и анализа анкета за ученике и наставнике о примени ФИТ4Кидс модела и утицају на постизање бољег психофизичког стања, добробити ученика и успех у учењу.

– Дисеминационе активност

С поштовањем,

Пројектни тим.


03.04.2024.

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ

У оквиру пројекта  Министарства просвете, у складу са Одлуком Владе ''Набавка уџбеника за ученике основних школа за школску 2024/25.годину'', ОШ ''Нада Поповић'', обавештава родитеље и ученике да ће бесплатне уџбенике (основни уџбенички комплет)  добијати:

1. Корисници социјалне новчане помоћи;

За пријаву корисника социјалне помоћи потребно је понунити захтев који се добија у школи и приложити фотокопију важећег решења којим се утврђује право на социјалну помоћ;

2. Ученицима из породица у којима је троје и више деце у систему образовања, с тим да наведено право остварује дете/деца која су ученици основне школе.Право на добијање имају деца која су прва почела да стичу образовање (значи старија деца); Прилажу се потрде за децу која похађају друге образовне установе и попуњава се захтев у Школи

3. Ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом;

Ученици који уче по ИОП-у 1, ИОП-2  и ИОП- 3; Ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом; Попуњава се само захтев.

4. Ученицима из породица у којима је носилац родитељске бриге само један родитељ, уколико је други родитељ преминуо, или је непознат; Решење (копија) којим се утврђује својство родитеља и захтев школи.

5. Деца која болују од тешких болести. Захтев и  Извештај лекара;

6. Ученици који остварују туђу негу и помоћ; Захтев и Решење;

  Рок за предају захтева у правној служби школе  је 20. април 2024.година.


 

18.03.2024.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ
 

У суботу, 16.3.2024.г. одржано је такмичење, а ми смо традиционално били домаћини. Ученици наше школе освојили су близу 30% награда и похвала у округу, а највише у седмом разреду 47%. Такође, два прва места у петом и осмом разреду са "стотком" припала су Димитрију Петровићу 5-2 и Павлу Дамјановићу 8-1. Детаљније...

31.01.2024.

УПИС ПРВАКА 2024/2025.

Поштовани родитељи будућих првака,

Упис детета у први разред школске 2024/25. године врши се путем позива на бројеве телефона: 037/3547-610, 065/3547-610 или доласком у просторије школе. Том приликом потребно је попунити пријаву за упис (иста се налази код представника школе - управе, на пулту испред канцеларија управе школе и на сајту школе). Контакт особа је Марија Васић, стручни сарадник - психолог школе. Детаљније


29.01.2024.

ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ
Колачар је била Сања Пуношевац, а колачарство преузимају Јелена Марковић, Мијајло Радевић и Бојан Николић. У присуству великог броја званица, родитеља, запослених, на приредби наступао је велики број ученика. Изванредну изведбу је имао школски хор, такође добри рецитатори и водитељи програма били су сјајни. Светосавски ђак ОШ "Нада Поповић" је Павле Дајмјановић.
 

Срећна слава ученицима и просветним радницима
27.01.2024.
СВЕТОСАВСКИ ЂАК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Павле Дамјановић, ОШ "Нада Поповић"
PavleSV
Данас је у Влади Србије министар просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић доделила Светосавке награде.
БРАВО ПАВЛЕ!!!

27.01.2024.

ШКОЛСКА СЛАВА

Нека сваки школски дан буде испуњен међусобним дружењем и поштовањем, радошћу, успесима и знањем!

Срећна школска слава Свети Сава!


 

26.12.2023.


14.12.2023.

ШКОЛА ЗА 21. ВЕК

21vek

Вукан Алексић и Матеја Стевановић, ученици 3/1 одељења, финалисти смотре „Школе за 21. Век - програмирање уз помоћ Mикробит уређаја“ за ученице и ученике од првог до четвртог разреда, представили су нашу школу пројектом „Термобит“. Четрнаест тимова је изложило своје пројекте у просторијама ЦСУ Ниш. Учесници су разменили идеје и искуства, а дружење су завршили занимљивом радионицом „Отисак звука“ коју су реализовали ученици и професори Уметничке школе. Награде је учесницима смотре уручио британски амбасадор. Финалисти су стекли нова искуства и уживали у креативном раду.


30.11.2023.

ПАВЛЕ ДАМЈАНОВИЋ 8-1 ОСВОЈИО БРОНЗАНУ МЕДАЉУ НА ЈУНИОРСКОЈ БАЛКАНСКОЈ ИНФОРМАТИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ

 

Све честитке за Павла!


19.09.2023.

ДОЧЕК ЗА ПАВЛА, ДОБИТНИКА МЕДАЉЕ НА ЕВРОПСКОЈ ЈУНИОРСКОЈ ИНФОРМАТИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ

 


14.09.2023.

ПАВЛЕ ДАМЈАНОВИЋ 8-1 ОСВОЈИО БРОНЗАНУ МЕДАЉУ НА ЕВРОПСКОЈ ЈУНИОРСКОЈ ИНФОРМАТИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ
Европска олимпијада одржана је у Кутаисију у Грузији на Универзитету Кутаиси од петка, 8. септембра, до четвртка, 14. септембра 2023.г. По програму, петак је био дан свечаног отварања, субота званични тренинг, а недеља први такмичарски дан. Радило се три задатка за четири сата по дану, а задаци такве алгоритамске тежине већ се појављују на СИО-у и на Изборном такмичењу. Понедељак је био слободан дан, а уторак други такмичарски дан са истим програмом. Павле је имао пролазе за тест примере на пет задатака од шест - освојио је поене на пет задатака.
Учествовали су Ирина Станишић, Андрија Николић, а Павле Дамјановић ученик ОШ „Нада Поповић“ и Петар Бановић ученик 8. разреда „Математичке Гимназије“ освојили су бронзане медаље. 
БРАВО ПАВЛЕ!

09.09.2023.

eTwinning

За учешће у међународном eTwinning пројекту My European pen-pal, националном ознаком eTwinning квалитета награђене су учитељица Данијела Андрејић, помоћник директора Јелена Марковић и вероучитељица Сања Николић. Свечана објава и додела награда била је на Годишњој националној eTwinning конференцији у Београду, 8.9.2023. г.


01.09.2023.

У ОШ „НАДА ПОПОВИЋ“ 157 ПРВАКА ЗАПОЧЕЛО ШКОЛОВАЊЕ. СРЕЋАН ПОЧЕТАК!!!


28.08.2023.

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Поштовани родитељи и будући прваци,

- Свечани пријем ученика 1. разреда школске 2023/24. године организоваће се у петак, 01.09.2023. године у 1800 часова на пич терену.

- Родитељски састанак са родитељима ученика будућег 1. разреда одржаће се у понедељак, 04.09.2023. године у 1800 часова у учионици конкретног одељења. 

- Обавештење у вези са тим у ком конкретном одељењу је Ваше дете, добићете путем Вибер/СМС поруке у среду, 30.08.2023. године у току дана.

Радујемо се што ћете нам бити партнери у образовању и васпитању ваше и наше деце.

 С Р Е Ћ А Н     П О Ч Е Т А К !

 

Разно

Нет. кабинет

Чувам те

Micro:bit

Летопис


  Ломничке борбе 7, 37000 Крушевац, Република Србијa

  Тел: 00 381 37 3547610, 00 381 37 3501520

  Факс: 00 381 37 3102610

  E-mail:  [email protected]


                                                                           Copyright © 2022. All Rights Reserved. www.nadapopovic.edu.rs


Пратите нас на: